***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Българският парламент беше осветен със знамето на Израел. Дипломат: Започва невиждана военна операция


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 9 октомври   

 

" Математиката е ясна. Вотът на съмнение няма да мине ". Това съобщи съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков, представен от Нова телевизия.

Изявлението си той направи в отговор на коментар на Бойко Борисов, че в политиката е най-важна математиката, изключително, когато следва избор на съмнение.

***

В знак на взаимност българският парламент беше осветлен с израелското знаме.

В самодейността към този момент се включиха редица световноизвестни здания.

По сходен метод блестнаха Емпайър стейт билдинг и постройката на Европейския парламент.

***

„ Имаше отворен кулоар за евакуация, само че имаше подозрение, че „ Хамас “ ще стартира да обстрелва рейсовете и леките коли, с които трябваше да се евакуираме. Извинявам се, в случай че има сирени, ще би трябвало да прекъснем, тъй като непрекъснато има бомбардиране “.

„ Вече 25 години живеем на към 4700 метра от Газа. Тази нощ беше безшумно. Бяхме в бомбеното скривалище. Имаме система, която ни дава 15 секунди, в които да се затворим при офанзива. Това ни избави и в събота “, добави той.

***

„ Това не е ескалация, не е някакъв местен спор. Тук става въпрос за пълномащабна война, която „ Хамас ” разгласи на Израел ”, добави дипломатът.

По думите му сега е доста значимо спорът да не бъде позволен на север към Ливан. Зафиров добави, че броят на жертвите от израелска страна е над 700, а по първична информация към 100 души са взети за заложници. Сред тях има деца и бременна жена.

***

***

***

В 03.40 ч. тази заран още 76 българи сполучливо кацнаха от Израел.

***

Министерството на външните работи в Москва сподели, че Русия също има контакти с ислямистката формация Хамас, която ръководи линията Газа и е класифицирана като терористична организация от Съединени американски щати, Европейски Съюз и Израел.

Няколко пъти тази година пратеникът на Кремъл в Близкия изток и заместник-министър на външните работи Михаил Богданов организира както телефонни, по този начин и диалози онлайн с представители на Хамас, заяви институтът. 

***

В телефонен диалог Шолц увери израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху, че „ Германия застава твърдо на страната на Израел в изискванията на тази ужасяваща офанзива “.

***

Турски въздушен удар в понеделник аргументи гибелта на 20 кюрди и рани десетки други в подготвителен център за служители на реда в следената от кюрди югоизточна част на Сирия, съобщи Агенция Франс Прес.

Турция бомбардира региона от четвъртък, поразявайки цивилни и военни цели и инфраструктура и причинявайки жертви, съгласно кюрдските управляващи.

Сирийската обсерватория за правата на индивида, основана във Англия неправителствена организация, заяви, че 20 са убити, а 50 други са ранени, откакто турска авиация е блъснала подготвителния център на кюрдските сили за вътрешна сигурност.

***

Китайският президент Си Цзинпин се срещна през днешния ден с делегацията сенатори от Съединени американски щати, водени от водача на демократическото болшинство в Сената Чък Шумър, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

През последните месеци Китай и Съединени американски щати, които са на разнообразни позиции по голям брой въпроси, възобновяват разговора посредством серия от визити на високопоставени американски представители в Пекин, целящи да се опитат да понижат различията.

***

Експериментът с по-кратката работна седмица към този момент се организира в доста страни по света. В множеството от тях се оказва сполучлив и не престават по тази скица. Британският опит, да вземем за пример, даже е отчел приблизително повишение на продуктивността с 1,4%.

Освен това, броят на случаите на отпуск по болест е намалял с 2/3, а рискът от „ прегаряне ” е намалял със 71%.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР